.My luxury handbag shopping experience

Hello loves,

Luxury shopping hauls, luxury collections, luxury unboxing… Op Youtube zie je ze regelmatig voorbijkomen. Zo leuk om te ontdekken wat een youtuber heeft gekocht. Of gekregen… want velen onder hen krijgen natuurlijk gratis items of krijgen vouchers. Maar ook zeer leerrijk bij mijn jacht naar een mooie handtas. Hoe dit in zijn werk gaat? Dat lees je hier verder!

Met het internet tijdperk heb je gemakkelijk access tot de meest uiteenlopende en duurdere designermerken. Het aanbod is groot en niet alles kan je hier in België terugvinden in een winkel. Hoe maak ik dan de beste keuze? De prijzen zijn ook niet min om zomaar even een impulsieve beslissing te nemen. Daarom ga ik op zoek naar zoveel mogelijk informatie en maak ik gebruik van verschillende kanalen.

IMG_1172_2

1. Online Webshops

Als allereerste kijk ik naar het aanbod. Er zijn verschillende online webshops die in België leveren (al dan niet met leveringskost). Regelmatig zul je me zien scrollen op pagina’s met het volledige aanbod handtassen. Het is een werkje, maar voor mij noodzakelijk om tot een goede beslissing te komen. Enkel zo kan ik gerust zijn dat ik voor  mezelf de beste keuze heb gemaakt. Enkele van mijn favoriete webshops zijn:

Heb ik iets (of meer) gezien naar mijn zin, dan ga ik verder op onderzoek uit. Wat zijn de afmetingen? Hoe ziet de kleur er werkelijk uit?

2. Google

Zowat elke designer handtas krijgt een unieke naam van het merk. Bijvoorbeeld de “Spike Bag” van Valentino of de “Dionysus Bag” van Gucci. Zo kan je gemakkelijk zoeken naar de bewuste handtas. Ik typ deze naam gewoon in google in en ga naar afbeeldingen. Veelal vind je hier ook foto’s van personen met de bewuste handtas en zie je al meteen hoe de afmetingen & verhoudingen zijn enzovoort.

Omdat niet alle foto’s bij afbeeldingen te vinden zijn, check ik ook even een paar andere webshops of websites om te kijken of ik daar nog meer kan vinden.

3. Youtube

Wat hou ik van youtube! Je kan werkelijk alles terugvinden op dit kanaal en een filmpje van de handtas die je wil kopen, kan je zoveel vertellen. Hier kan je ook goed de kleur(schakeringen) zien in verschillende lichtinvallen, de grootte, … Meestal vind je voor handtassen ook een “what’s in my handbag” video terug. Zo waardevol om te kijken hoeveel je in een tas kan stoppen.

De reviews zijn een niet te missen onderwerp. Hier kun je veel uit leren. Hoe groot is de riem aan de handtas, hoe comfortabel is het om te dragen aan de schouder of crossbody, hoe licht of zwaar is de handtas, …

Mijn favoriete youtuber is @LydiaEliseMillen. Zij maakt mooie en kwalitatieve youtube-video’s en heeft een mooie collectie handtassen.

IMG_1169_2

4. Forums

Op forums vind je een schat van informatie terug. Van reviews, afmetingen, foto’s, sales-informatie tot handtas-vergelijkingen. Vind je dan nog niet de informatie die je nodig hebt, dan stel je toch gewoon zelf je vraag op het forum. Mijn favoriete forum is http://www.purseforum.com. Het is een zeer uitgebreid forum en iedereen is daar heel lief en behulpzaam.

5. Flagship store

Spijtig genoeg zijn niet alle merken online te verkrijgen (in België). Denk maar aan Chanel en Louis Vuitton. Het kan een drempel zijn voor sommige mensen om zo’n winkel binnen te stappen. Maar dat hoeft echt niet te zijn. Ik heb niets dan goede ervaringen en mits wat kennis van prijzen, kan je je al wat comfortabeler voelen. Het is ook absoluut geen probleem om een prijs te vragen of te zeggen dat het niet in je budget past.

6. TIps

Nog een paar kleine tips:

  • ga niet over een nacht ijs
  • verlies je budget niet uit het oog
  • check de leverings- en retour policy van de online webshop
  • laat je niet verleiden (misleiden) door de vele dure handtassen van een youtuber, forumlid, etc …
  • kijk naar je eigen kleerkast/stijl
  • check het onderhoud van het materiaal (vb suede en regen gaan niet goed samen)
  • kijk naar de functie van je handtas (avondtas, dagdagelijkse tas,…)

Maar vooral: wees niet bang om je mooie handtas te gebruiken!

Happy Shopping lieverds! ♥

Lots of love and hugs,

naamlogo

Follow cookies&lipsticks on: logo_b

 

4 gedachten over “.My luxury handbag shopping experience

  1. Wat een handige tips!! 😊Ik ga zelf het liefst naar een winkel als ik een wat duurder item aanschaf. De ervaring die er bij komt kijken hoort er ook een beetje bij plus dat je het item ook gewoon in reallife ziet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s