.Planning is key

Hi loves,

Als er iets is wat ik de laatste periode geleerd heb, dan is het wel… plannen. Door beter te plannen en mijn tijd te verdelen, heb ik meer vrijheid gekregen en heb ik mijn zaken ook beter op orde. Plannen kan misschien beklemmend overkomen maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Hoe ik te werk ga, lees je hier verder.

Allereerst ben ik wat gaan shoppen (what else?) en heb ik mij een weekplanner en een paar notitieboekjes aangeschaft. Werken met papier en pen werkt nog altijd het beste vind ik. In mijn weekplanner zet ik beknopt wat ik die dag van plan ben. Mijn notitieboekje gebruik ik indien ik meer info moet neerpennen of lijstjes moet maken. Bijvoorbeeld welke outfits ik ga shooten voor instagram, een plotseling creatief idee voor een blogpost, mijn boodschappenlijstje of een receptje dat ik graag mag. En als ik nog een tip mag geven, indien je net als mij wel eens vergeet wat er in de koelkast ligt… dan schrijf ik mijn (verse) etenswaren neer met de vervaldatum. Zo heb ik inzichtelijk wat wanneer vervalt en gooi ik minder eten weg.

Voor ik enthousiast ben gaan plannen, ben ik even goed gaan nadenken hoeveel tijd het me eigenlijk allemaal kost. Als je een goede tijdsindicatie hebt van de zaken die je (moet) gaat doen, dan kan je ook realistisch plannen. Het zou jammer zijn om allerhande zaken op je todo lijstje te zetten vandaag en er geen tijd voor zou hebben om ze allemaal te realiseren. Een goede planning komt dus met een goed tijdsbesef. Indien je niet goed weet hoelang iets duurt, time het dan een paar keer. Een paar voorbeelden zijn: hoelang duurt het voor ik de badkamer terug buiten stap? Hoelang duurt het koken? Hoelang duurt het stofzuigen van een bepaalde (of alle) kamers? Zo heb je een realistisch beeld en zal je beter slagen in je opzet.

Voor alle zaken waarvoor er een deadline is zoals het betalen van een factuur of naar het gemeentehuis gaan voor je nieuwe identiteitskaart, een afspraak bij de schoonheids-specialiste e.d., die zet ik eerst in mijn weekplanner. Daarna vul ik deze aan met alle andere zaken zoals naar de winkel gaan, kuisen, wasmaschines draaien, nagels knippen … ‘you name it’.

Planner, notebook en pen van Hema

Nu ben je klaar met plannen… sorry neen eigelijk niet want plannen en herplannen zijn nu eenmaal een constante bezigheid. Maar waar het nu op aankomt is het effectief ook doen! Motiveer jezelf om de dingen die op je lijstje staan, ook daadwerkelijk te doen. Daarom is het net zo belangrijk om een realistische planning te hebben. Wees ook niet te streng voor jezelf en prop niet elke dag zo vol dat je geen ademruimte heb. Ik heb zelfs enkele dagen dat ik helemaal niets inplan. ‘Freedom without guilt‘! Want je planning zorgt ervoor dat je zonder zorgen (ik moet dit nog doen, ik moet dat nog doen, wanneer moest ik dat nu weer doen…) van je vrijheid kan genieten! En daar doen we het voor! (ik toch alleszins ;))

Dus doe het ook en dan is het aller leukste het doorstrepen van wat je gerealiseerd hebt die dag en dat geeft toch wel een grote voldoening! Heb je nog wat motivatie nodig? Deze inspirerende quotes kunnen je misschien wel helpen:

Every minute you spend in planning, saves you 10 minutes in execution; this gives you a 1000% return on energy.

Planning is bringing the future in to the present so that you can do something about it now.

For tomorrow belongs to the people who prepare for it today.

Failing to plan is planning to fail.

Ben jij ook al aan het plannen en heb je ervaringen die je wil delen of wil je beginnen met plannen en heb je wat inspiratie nodig? Laat het weten in de comments!

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!

Lots of good vibes, hugs and love,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s