.Symbolic

Hi loves,

Vaak onbewust kopen we juweeltjes waar er een symboliek of een bepaalde kracht achter zit. We worden er gewoon door aangetrokken zonder dat je het goed en wel beseft. Zo hebben kristallen een enorme aantrekkingskracht op mij, maar ook een mooi symbool. Mijn nieuwe ketting van La Lou intrigeerde me zo dat ik op zoek ging naar de betekenis achter het mooie juweel.

Je hebt ze waarschijnlijk al meerdere keren zien passeren… een ketting met een halve of bijna volledige cirkel met de opening naar beneden. Dit symbool staat voor de “Ox Horn” ofwel Ossenhoorn. Maar wat betekent het juist en waarom ben ik zo aangetrokken tot deze ketting? Mijn nieuwsgierigheid nam weer de bovenhand en ik trok mijn padvindersschoenen aan. Wel… dat nu misschien juist niet. Geef mij maar liever een paar toffe sneakers.

It’s google time! Als je Ox Horn googelt dan krijg je vaak de uitleg dat deze vorm de wassende (of halve) maan symboliseert volgens sommige culturen. De hoorns van de os zouden aan de basis liggen van hun “moon worship”. En het zijn deze hoorns die de os de mogelijkheid geeft om een brug te vormen tussen 2 werelden… die van de zon & de maan en die van intuïtie & reden. Want de os als “spiritual animal” staat ook voor geduld, leiderschap en power

De maan heeft hier dus een een prominente rol in en het is juist de maan die zo veel aantrekkingskracht op mij heeft. Dit kan geen toeval zijn, denk ik dan? We zouden versteld staan waarom we bepaalde keuzes maken of waarom we meer aangetrokken zijn tot het één en minder tot het ander. Vertrouw en volg je eigen gevoel is hier de onderliggende boodschap.

“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become.”

Deze blogpost is tot stand gebracht in samenwerking met het Douglas.  *Alle gedachten en meningen zijn van mezelf. Ik werk enkel met merken waar ik zelf van hou.

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!

Lots of good vibes, love and hugs,

2 gedachten over “.Symbolic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s