.Meer balans in je leven

Namasté loves,

Haasten, stress, te weinig tijd … of juist te rustig, geen motivatie, … Allemaal zaken die je balans kunnen verstoren. Iedereen is anders en daarom is je ideale balans ook bij iedereen verschillend. Een combinatie van wie je bent, welk temperament je hebt of welk sterrenbeeld of wat dan ook, maakt dat je andere noden hebt. Te veel of te weinig prikkels kunnen je uit balans halen.

Het hangt dus echt af van hoe je bent en hoe je op prikkels reageert. Sommige mensen halen energie uit momenten waarin ze veel prikkels ontvangen zoals bijvoorbeeld een feestje met veel (onbekende) mensen, heel luide muziek of heel veel kleuren/decoratie in je interieur. Anderen halen dan weer meer energie uit momenten met weinig prikkels zoals een boek lezen in een sobere omgeving met zachte kleuren en weinig tierlantijntjes of een wandeling in de natuur maken. Mensen die veel prikkels nodig hebben, zullen heel waarschijnlijk het extraverte type zijn. Om terug op te laden en terug in balans te zijn hebben zij dus andere noden dan het introverte type. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat introverte personen nooit gaan feesten en uit de bol gaan of dat extraverte personen nooit kunnen genieten van het lezen van een goed boek. Het gaat allemaal om balans. 

Jezelf (leren) kennen, is dus een schat van waarde. Je sterrenbeeld zegt ook heel veel over je. Zo kun je online je persoonlijke sterrenbeeld (gratis of betalend) raadplegen tot op het uur dat je bent geboren. Opmerkelijk hoeveel er eigenlijk van klopt. Niet alles is bij mij even correct maar dat heeft natuurlijk ook te maken met hoe en waar je bent opgevoed en welke invloeden en ervaringen je hebt gehad. Ook al klinkt het allemaal heel logisch in je oren, toch is het verhelderend om je sterrenbeeld eens op papier te lezen en zal je het niet snel vergeten in volgende ervaringen of situaties. Weten hoe je op bepaalde zaken reageert of waarom je een bepaalde emotie voelt, kan je helpen om alles beter aan te pakken of te beleven en er meer van te genieten. 

Voel je dat je uit balans bent? Denk ook eens aan je ademhaling. Misschien adem je wel te oppervlakkig? Zonder het goed en wel te beseffen adem je enkel vanuit je borstkas. Zo zal je ook sneller ademen omdat je via deze weg te weinig zuurstof binnen krijgt. Concentreer je op je ademhaling door te ademen langs je buik. In en uit…langzaam… en je voelt je direct een stuk rustiger en in balans.

Uiteraard kunnen we niet ten alle tijde in balans zijn. Soms is het zelfs goed om eens uit balans te zijn, uit je zogenaamde “comfort zone”. Als persoon kunnen we groeien door dingen te doen en te beleven die buiten onze “comfort zone” liggen. Stel je bent niet goed in publiek spreken. Door toch eens (of meer) publiekelijk te spreken, kan dit je zelfvertrouwen omhoog krikken en kan het bijvoorbeeld je dagdagelijkse conversaties positief beïnvloeden.

The key to keeping your balance, is knowing when you’ve lost it.

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!

Lots of good vibes, love & hugs

Follow me on and my social media or send me a sweet message !

3 gedachten over “.Meer balans in je leven

  1. Wat een heerlijk positief artikel. Ik merk dat ik ook vrij veel prikkels nodig heb terwijl ik het soms ook heerlijk vind om een aantal dagen thuis te zitten en dingen voor mezelf te doen. Ik heb nu 3 maanden vakantie gehad (ja, een enorme luxe) en ik ben zó toe aan een dagelijks ritme weer. Gelukmig begint morgen mijn schoolweek weer op het hbo. 😊🌟

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s