.De kracht van kristallen

Namasté loves,

Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben altijd aangetrokken geweest tot kristallen. Ik vind ze zo mooi en ik vind ze fantastisch fascinerend. Hun grillige of gladde gepolijste vormen, mooie kleuren(combinaties) en schittering… ik kan er naar blijven kijken. Het is pas recent dat ik hun verschillende eigenschappen en krachten ontdekte. Ik ben er meer over gaan lezen nadat ik het mooie juwelenmerk Missoma had gespot die deze mooie kristallen gebruiken in hun designs.

Kristallen of edelstenen zijn gevormd in de natuur wel 3 miljard tot enkele 10-tallen miljoenen jaren geleden terug. Meestal vind je deze mooie edelstenen terug op een diepte tussen 5 km en 40 km. De mooiste en helderste kristallen worden gevormd wanneer magma afkoelt en de aanwezigheid van bepaalde metalen zoals aluminium, chroom en ijzer geven de mooie intense kleur.

Bij het google-en vind je direct termen zoals “healing stones”, “chakra”, “karma”,… Dit geeft je meteen een beeld waar deze kristallen voor staan. Ze hebben een helende werking en dat hadden sommige volkeren al eeuwen geleden ontdekt.  De oude Egyptenaren droegen ze bijvoorbeeld vaak als amuletten of armbanden. Elk kristal heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Buiten een helende werking zijn er ook kristallen die effect hebben op mentaal, emotioneel, spiritueel of fysiek vlak. Voor elke klacht of doel is er wel een passende steen te vinden. (lees verder onder de foto)

Kristallen gekocht bij www.Kristalmeester.nl.

Kristallen vind je in alle vormen en maten. De grotere exemplaren krijgen steevast een mooi plekje bij mij thuis op de koffietafel of in mijn interieur. De positieve vibes die ze uitstralen en de schoonheid van de steen maken mij goedgezind. Mijn kleinere kristallen liggen binnen handbereik, die neem ik met mij mee. Afhankelijk van de noden of mijn gevoel die dag, kies ik er een paar uit. Dit kan afhankelijk zijn van de eigenschap van de kristal of gewoon wat mijn gevoel aangeeft, welke kristal mij op dat moment het meeste aantrekt.

Het helpt om je (kleine) kristal dicht bij je te hebben, in je broekzak of tas te steken of gewoon in je hand te houden. Je moet echter geen wonderen verwachten bij deze stenen. Ze kunnen nog steeds geen ziekte genezen maar ze kunnen wel een positieve invloed op je hebben of je klacht en een positieve vibe verspreiden. Een bepaalde “je ne sais quoi”… En dat is voor mij al voldoende om verwonderd en gefascineerd te zijn.

Wil je weten welke de meest bekende kristallen zijn en wat hun eigenschappen zijn? Bekijk het dinsdag op mijn Facebook!

You can’t buy happiness but you can buy crystals. And that is kind of the same thing, right?

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!

Lots of good vibes & love,

Follow me on and my social media or send me a sweet message !

2 gedachten over “.De kracht van kristallen

  1. Ik ben ook dol op kristallen en ben op dit moment aan het leren om ze zelf te vinden. Geen makkelijk klus, wel plezant! (Of hoe een mens na uren rondstruinen content kan zijn met een klein shiny ding 🙂 )

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s