.My Instagram Vacation

Hello loves,

Al die prachtige reisfoto’s op instagram… om van weg te dromen. Of het nu van een exotische bestemming is of van een mooie stad, ik kan er echt van genieten. En nog meer als ik zelf de fotografe kan zijn natuurlijk! Ik ben iemand die super graag leuke foto’s neemt (mijn fototoestel is de verlengenis van mijn arm) en deelt op mijn instagram. Een vakantie is dan ook de ideale opportuniteit om leuke beelden te schieten. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik “instagram-ready” ben voor een vakantie?

Omdat fashion voor mij een echte ‘passion’ is en ik in de eerste plaats een fashionblogger ben, is dit vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel. Outfit-shots en detail-shots van fashion-items mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarom is een goede voorbereiding  voor mij heel belangrijk voor ik op reis vertrek. Buiten de noodzakelijke items in mijn koffer zoals bijvoorbeeld zonnecrème en tandpasta, maak ik een echte inventaris op van elke outfit die ik wil dragen. Omdat ik spijtig genoeg niet heel mijn kleerkast kan meenemen, ga ik op zoek naar de perfecte combinaties.  (lees verder onder de foto’s)

Ik probeer zoveel mogelijk items te combineren zodat ik telkens een andere look krijg met een paar basis-stukken. Dit kan bijvoorbeeld een lange effen rok zijn, een jeansshort, een loose-fit t-shirt enzovoort. Die basisstukken hebben geen print of flashy kleur zodat ik ze met mijn andere, wel opvallendere, kledingstukken kan combineren. Hetzelfde geldt voor schoenen, accessoires en tassen. Door mijn outfits op voorhand te bepalen, zie ik of ik elke look kan combineren met maar 2 (of 3 als mijn koffer het toelaat) paar schoenen of tassen. Ook niet onbelangrijk om te melden is dat ik mijn tassen zo uitkies, dat ik mijn fototoestel en alle (absolute) benodigdheden gemakkelijk kan meenemen in 1 tas. Ik sleur namelijk niet graag verschillende tassen mee elke dag…  (lees verder onder de foto’s)

Zelf ben ik een nogal visueel persoon en zul je, voor ik vertrek, al mijn spullen niet in de koffer maar naast mijn koffer zien hangen. Dit is voor mij de ultieme manier om goed te kunnen combineren (en ook niets te vergeten). Zo zit ik constant outfits samen te stellen en te combineren totdat ik het beste resultaat heb verkregen. Om op de bestemming zelf mijn zorgvuldig uitgezochte outfits niet te vergeten, zet ik ze even als notitie in mijn i-phone. Zo kan ik elke dag checken welke combinaties ik heb gekozen en waar ik die dag zin in heb. Idealiter neem ik nog een paar ‘reserve-stuks’ mee, je weet maar nooit. Maar dat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid plaats in mijn koffer(s)… Deze werkwijze helpt me zoveel om tijdens de vakantie zelf geen outfit-stress te krijgen (aargh what to wear? *probeert elke outfit uit de koffer*). Zo ben ik dus ook sneller ‘up and running’ en heb ik nog meer tijd om te genieten van de mooie bestemming, zonder mij zorgen te moeten maken over mijn outfit.

Al mijn fotografie-materiaal (zoals fototoestel, iphone, drone, oplader(s), kabeltjes, geheugenkaartjes enz.) worden zoveel mogelijk in platte kleine zakjes gestopt zodat ik ze gemakkelijk kan verzamelen en meenemen. Plaatsbesparing is key! Voor vertrek zorg ik ervoor dat al mijn geheugenkaartjes zijn opgekuist en dat alle materiaal is opgeladen zodat ik zonder problemen direct kan beginnen fotograferen of filmen.  (lees verder onder de foto’s)

Now I’m ready for my vacay! Let’s go! Nu begint pas echt het leukste gedeelte. Wat ik vooral belangrijk vind bij het nemen van leuke (instagram-like) foto’s is eigelijk iets heel simpel: kijken. Of je nu een foto wil nemen van een maaltijd, een outfit, je vriend(en/in(nen)), een gebouw of een detail… Neem even de tijd om rond je heen te kijken en te genieten van de vele indrukken, geuren en kleuren. Laat je ogen je fototoestel zijn en probeer alle beelden te kadreren. Sta even stil en probeer de juiste invalshoek te bepalen voor je foto. Je kan zoveel foto’s nemen als je wil in dit digitale tijdperk… of toch zolang je geheugenkaart het toelaat *knipoog*.

Benieuwd naar mijn vakantie-outfits en foto’s? Follow me on Instagram en hou zeker mijn blog in de gaten hier op WordPress, Facebook of Bloglovin’! Binnenkort staat er weer een reisje in het verschiet… de bestemming  (én outfits) verklap ik nog niet!

Belangrijke sidenote: geniet ten volle van je vakantie en van het fotograferen. Denk niet aan het dagelijks posten en ‘engageren’ op instagram terwijl je op vakantie bent. Dit kan je nog doen als je terug thuis bent. Voor mij persoonlijk is instagram géén dagboek maar een verzameling van mooie kwaliteitsvolle foto’s die ik graag wil delen met jullie.

DSC03231

Enjoy your instagram vacay loves! ♥

Lots of love,

naamlogo

 

 

Follow my blog on  logo_2x

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s