.Renewing my wardrobe

Hello loves,

Januari is de ideale start om… te starten. Geen nieuw voornemen maar wel het begin van een meer georganiseerde en uitgebalanceerde kleerkast voor de komende jaren. Ik wil me meer focussen op mijn eigen stijl en enkel bewuste en kwalitatieve aankopen doen. Minder kleren kopen dus maar wel meer waardevolle items waar ik veel plezier aan zal beleven. Daar gaan we voor!

Voor ik hiermee begin wil ik me natuurlijk goed voorbereiden want een goede voorbereiding is er twee waard! Na een aantal jaren, ben ik me meer en meer bewust geworden van mijn stijl. Weet je zelf nog niet goed wat je stijl juist is? (zie ook .My search for style) Kijk naar je kleerkast en neem de items en kleuren eruit die je de laatste tijd vaak aandoet en waar je je echt goed in voelt. Hier ga je verder op voort. Je stijl (her)kennen is de eerste stap. Om inspiratie op te doen heb ik op pinterest een bord aangemaakt waar ik alle mooie outfits op pin. Daar kan ik altijd op terugvallen.

Schermafbeelding 2018-01-14 om 16.02.43

De volgende stap die ik heb uitgevoerd, is heel mijn kleerkast opruimen. De items die er niet meer goed uitzien en die ‘out of style’ zijn, gooi ik weg. Kleren die ik al een tijdje niet meer heb gedragen stop ik in zakken om naar de textielcontainer te brengen. Als ik ze de laatste tijd niet meer gedragen heb, zal ik later ook niet meer aandoen. Dan is er nog een laatste triage. De items die ik veel heb gedragen maar die toe zijn aan vervanging, leg ik op een aparte stapel. Tot ik ze vervangen heb, zijn dit de reserve stukken.

Wat er overblijft is dus het begin van mijn nieuwe kleerkast. Dit is zowiezo nog steeds niet de uitgebalanceerde kleerkast van mijn dromen maar wel een goede start. Ik heb nu items in mijn kast hangen die voor een deel in mijn stijl zijn en een gedeelte die niet volledig in het geheel passen. In de loop van het jaar zullen er bepaalde stuks weer uit mijn kast verdwijnen door mijn seizoensopruiming. Het is dus meer een uitfasering naar mijn ideale kleerkast.

26730634_10154928722226090_3362891698265619214_n

Ik vind het belangrijk dat ik weet wat er nu overblijft in mijn kleerkast. Vooral nu ik meer bewuster wil kopen. Door een goed beeld te hebben van mijn kleren, zal ik ook minder ‘dubbele’ aankopen doen of aankopen die minder mijn stijl zijn. Kwaliteit ga ik boven kwantiteit zetten. Alles wat ik nu dus nieuw koop, moet dus in mijn geheel passen. Lijstjes of ‘wishlists’ zijn een enorme hulp voor mij om me hierop te focussen. Tijdens het shoppen kan ik hierop terugvallen samen met mijn bord met oufits op pinterest.

Laat me weten in de comments section of jij ook je kleerkast wil omvormen tot jouw droomkast! Heb jij tips? Laat het me weten!

Schermafbeelding 2018-01-14 om 15.56.13

Lots of love,

naamlogo

 

Don’t miss any of my updates, follow me on   logo_2x and my social media ♥

Schermafbeelding 2017-03-19 om 18.45.49Schermafbeelding 2017-03-19 om 19.02.35Schermafbeelding 2017-12-03 om 12.46.54 Schermafbeelding 2017-03-19 om 18.51.02

8 gedachten over “.Renewing my wardrobe

  1. Dit is iets wat ik ook heel graag wil doen! Ik doe alleen heek vaak kleding aan die ik al maanden niet meer heb gedragen dus ik durf inmiddels bijna niks meer weg te doen nu ik mijn kast de afgelopen jaren al een paar keer heb uitgespit

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s