.Een groene oase in huis

Namasté loves,

Planten in je interieur hebben… het  maakt van je huis een ware thuis. Een beetje groen zorgt voor sfeer, alles fleurt meteen op en het is niet alleen mooi voor het oog! De natuur naar binnen brengen heeft zo zijn vele en verrassende voordelen. Ik ben alvast begonnen met het inrichten van mijn kleine groene oase, mijn plekje urban jungle te midden van een concrete world.

.Betere luchtkwaliteit

Een gezonde lucht in huis hebben is belangrijk. Bepaalde objecten zoals schilderijen, meubels of kledij in je interieur kunnen chemische stofdeeltjes en fijnstof bevatten. Planten nemen die schadelijke stoffen op, breken ze af en maken zuurstof aan. Ze zorgen bovendien ook voor een betere luchtvochtigheid. 

.Gezondheid

Buiten zuurstof, bieden planten nog zoveel meer voordelen voor je gezondheid. Doordat ze de luchtvochtigheid verhogen en de aanwezigheid van stofdeeltjes (zoals hierboven besproken) verlagen, verlagen planten de kans op een verkoudheid & keelpijn en verminderen ze hoofdpijn. Ze zouden ook de kans op allergieën verminderen. 

De planten in je huis verminderen ook stress en angst-gevoelens en zorgen voor een betere gemoedstoestand. Doordat planten rust uitstralen, zou onze bloeddruk en het stresshormoon cortisol verlagen en ons een meer ontspannen en optimistischer gevoel geven. En dit gevoel zorgt weer voor een hogere focus en een betere productiviteit

.Happy Vibes

Een ideale manier om depressies tegen te gaan. Plantjes zorgen voor een beter humeur en een geluksgevoel. Met liefde zorg dragen van een levend plantje vermindert de kans op depressies en eenzaamheid. 

.Betere akoestiek

Doordat planten en hun bladeren achtergrondgeluiden kunnen absorberen, zorgt dit ervoor dat de akoestiek in je huis beter wordt. Minder lawaai en nagalm dus. 

.Oase van rust

Planten geven je rust en ruimte. Tegenwoordig zijn we onophoudelijk druk bezig en wonen we veelal in een stad waar weinig groen aanwezig is. Zorg dus thuis voor een ware oase van rust en geniet ervan na je lange werkdag.

Vind je luchtzuiveraars belangrijk dan moet je zeker één van deze planten in huis halen: Klimop, Aloë Vara, lepelplanten, varens of Sanseveria’s. Deze zijn stuk voor stuk krachtpatsers in het zuiveren van de lucht en het afgeven van zuurstof. Een groot pluspunt is dat planten ook heel geschikt zijn om in de slaapkamer te zetten. Ze zorgen voor een betere luchtvochtigheid en dus minder droge lucht waardoor er minder irritaties voorkomen. Je moet je ook geen zorgen om het feit dat plantjes s’nachts zuurstof opnemen want dit is echt te verwaarlozen.

Wist je dat sommige plantjes ook zeer welkom zijn in de badkamer? Een badkamer is veelal iets donkerder en er is veel vocht aanwezig. Kies dan voor: Graslelie, Varens, Lepelplant, Kwartjesplant, Bromelia of de mooie hangplant Scindapsus. Heb je een donkere  badkamer zonder raam, dan raden ze wel af om hier plantjes te houden.

“How lovely, the silence of growing things…”

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram  ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!

Lots of good vibes & love,

Follow me on and my social media or send me a sweet message !

Een gedachte over “.Een groene oase in huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s