.Starten met een gezondere lifestyle

Namasté loves,

Your body is your temple… keep it pure and clean for the soul to reside in. Eén van mijn favoriete quotes en mijn streefdoel. Geen dieet maar een gezondere levensstijl en een fitter lichaam die beter bestand is tegen ziektes en kwaaltjes. Toch wel makkelijker gezegd dan gedaan… maar ik probeer het stapje per stapje. Een goede basis helpt je al een heel eind op weg en knowledge is power!

.Food

Het eerste waar we aan denken is natuurlijk ons eten. Minder fastfood en meer vis, kip, fruit en groenten eten is vanzelfsprekend. De voedingsstoffen van bijvoorbeeld een stuk fruit, groente of noten zijn veel waardevoller dan die van “processed food” of zeg maar bewerkt voedsel. Maar wat is nu juist bewerkt voedsel?  Het is dus voedsel dat verpakt is in doosjes/blikjes/zakjes en een ingrediëntenlijst bevat. Alles wat je niet zo in de natuur kunt terugvinden is een bewerkt product. Brood is ook een bewerkt product, maar de betere keuze daarin zijn spelt-, rogge en boekweit broden omdat deze minder bewerkt zijn dan andere broodsoorten. 

Ik vind het zelf niet zo gemakkelijk om enkel onbewerkte producten te kopen, maar ik probeer er gewoon zo veel mogelijk op te letten en aan te denken. Vooral bij voedingsmiddelen die totaal niet meer te herkennen zijn in de natuur, daar ‘probeer’ ik vanaf te blijven. En koop ik wel iets in een doosje of zakje, dan kijk ik de ingrediëntenlijst na. Hoe natuurlijker de ingrediënten, hoe beter. 

.Drinks

Ons lichaam bestaat uit minimum 70% uit water. Daarom is het belangrijk om elke dag voldoende water te drinken. Puur water is nog steeds het beste, dit is goed voor heel je lichaam. Drankjes waar veel suikers en bewaarmiddelen in zitten, (zoals frisdrank, koffie en alcohol) onttrekken water aan het lichaam en verhinderen bovendien een goede spijsvertering. 

Voldoende water drinken is voor mij een vanzelfsprekendheid geworden. Beetje bij beetje heb ik geleerd om elke dag meer water te drinken. Je kunt het echt trainen en na een tijdje wordt het een gewoonte. Men zegt dat als je iets méér dan 3 weken kunt volhouden, het een gewoonte wordt. 

.Movement

Sporten is… eum…. niet echt aan mij besteed. Ik ben niet echt een sportief type en ik kan het nogal moeilijk volhouden. Daarom zoek ik naar alternatieven die ik elke dag of wekelijks gemakkelijk in mijn routine kan stoppen. Al gaat het van mijn appartement kuisen, een half uurtje buiten wandelen, een keertje de fiets nemen of toch een paar keer op mijn step gaan staan in de morgend… Met minstens een half uurtje beweging per dag, ben je al op goede weg!  

.Mind

Naast een gezond lichaam hoort een gezonde geest. Naast de ademhalingsoefeningen die ik dagelijks doe om rust te creëren, laad ik mijn energie terug op door bijvoorbeeld te lezen of te schrijven of gewoon creatief bezig te zijn met mijn foto’s en camera. Zoek datgene waar je energie van krijgt en maak hier ook tijd voor.  Doe wat je wilt doen! 

Daarnaast kan je ook meer inspiratie halen in één van mijn andere blogs: .Meer balans in je leven en .Planning is key. En misschien wel een belangrijke nuance; eens een keer zondigen mag uiteraard! En dat doe ik zeker en vast! Alleen probeer ik deze een beetje te beperken. 

Ben je helemaal fashion-fan zoals mezelf? Jullie kunnen mij zoals steeds volgen op Instagram ; dit blijft mijn main page voor fashion-inspiration!


Lots of good vibes & love,

Follow me on and my social media or send me a sweet message !

2 gedachten over “.Starten met een gezondere lifestyle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s